Vesten ligger på dødslejet

Lars Hedegaard, den 5. september 2023, 24NYT

Jeg blev ikke helt færdig med min omtale af Uncommon Knowledge’s interview med Dr. Steven Koonin (“De grønne kommer snart og tager dig”, 1. sept.).

Når politikerne agiterer for sol- og vindenergi, ser de behændigt bort fra den kendsgerning, at solen ikke skinner om natten, og at der kan være vindstille uger i træk. Det betyder, siger Koonin, at vi er nødt til at holde en traditionel energiforsyning i beredskab. Vi kan med andre ord ikke bare nedlægge de eksisterende kraftværker, hvis vi vil undgå strømnedbrud og samfundsmæssigt kaos. Og da vi altså ender med to infrastrukturer, bliver den “grønne” energi ikke billigere end den traditionelle, men dyrere.

Hvis politikerne for alvor troede, at menneskelig udledning af CO2 udgjorde en dødelig fare for verden, ville de gå over til kernekraft, der ikke udleder noget, og som i dag er sikker.

Men det vil de ikke, for klimahalløjet har meget lidt med klimaet at gøre, men med politikernes lyst til bestemme over os og storkapitalens iver efter at puge penge til sig.

Ifølge Steven Koonin er Kina godt på vej med små kernekraftværker, som ikke fylder alverden og kan transporteres på en lastbil.

Vesten er en døende civilisation. Ikke fordi nogen har dræbt os, men fordi vi nægter at leve.

1
0