Tyskland viser vej … mod afgrunden

Lars Hedegaard, den 21. august 2023, 24NYT

Det er 78 år siden, at Adolf Hitler skød sig en kugle for panden, og man skulle tro, at Tyskland havde fået nok af diktatur og totalitarisme. Det er tydeligvis ikke tilfældet. Helt aktuelt ønsker 47 pct. at forbyde det indvandrings- og islam-kritiske parti, Alternative für Deutschland. Hvis det sker, vil man med et slag fratage mere end 20 pct. af vælgerne deres demokratiske rettigheder. I forbundsstaterne Sachsen, Thüringen, Sachsen-Anhalt, Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern vil over 30 pct. af vælgerne stemme på AfD, hvis de får lov.

Men det er den ret, som så fremtrædende personer som forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og chefen for Bundesverfassungsschutz, Thomas Haldenwang, kraftigt antyder, at de vil fratage tyskerne. Også det indflydelsesrige ugeblad, Der Spiegel, spørger, om det er på tide at forbyde AfD, ligesom man en overgang i 1920’erne forbød Nazipartiet. Efter kritikernes mening er AfD et højreekstremistisk parti, der har slået sig op på fremmedfjendtlighed, og som formentlig også er antisemitisk, men bare ikke tør sige det. Det skal i den forbindelse bemærkes, at enhver kritiker af folkeudskiftningen og islamiseringen – tilmed den fremtrædende socialdemokrat, Thilo Sarrazin – automatisk bliver hængt ud som højreekstremist og et frygteligt menneske.

Blandt de mest aktive i bestræbelserne på at forbyde AfD finder vi partiet Die Grünen, hvis forkvinde, Ricarda Lang, udtaler, at et forbud mod partiet ikke bør være et tabu. Ifølge Lang er AfD et parti, der ”dybt foragter dette land” og har gjort sig til talerør for Vladimir Putin. Det sidste skyldes, at AfD er modstander af den tyske indblanding i Ukraine-krigen.

Spørgsmålet er, hvem der foragter Tyskland mest. Er det AfD, der prøver at beskytte nationen mod fremmed overtagelse, eller er det de partier, der gerne ser tyskerne erstattet af mellemøstlige menneskemasser og kalder det demokrati?

Diktaturet kommer i flere afskygninger. I Det Tredje Rige kaldte man diktaturtilhængerne brune. I dag hedder de grønne, og det lyder også meget bedre.

3
1