TV2 I GABESTOKKEN

Asger Aamund, den 14. august 2023. Udgivet på aamund.dk

TV2 har atter fået en korrespondent i Rusland. Journalistikkens dydsmønstre og moralprædikanter raser over reportagerne fra den udstationerede journalist Anders Lomholdt, som beskyldes for mikrofonholderi  og lakajtjeneste for Putin-regimet. ” TV2’s dækning er skamløst uprofessionelt, amatøragtigt, latterligt og naivt i en grad, man ikke kan tillade sig”, jamrer Ekstrabladet. ” Deres dækning har været naiv”, hvæser Forsvarsakademiet. Det er da også korrekt, at TV2’s reportager har været på den bløde side uden kritiske analyser af Ruslands politik og militære indsats.  I stedet er seerne blevet underholdt med en række vox pop interviews, hvor folk på gaden alle erklærer deres uforbeholdne støtte til krigen og til Putin.

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at russerne, der i århundreder har levet under først royale og siden kommunistiske tyranner, har lært at klappe i, når der er vestlige ører i nærheden. Hvem ønsker 15 år i Novosibirsk på statens regning for at fortælle en vittighed om Putin? Vestlige medier og politikere kan ikke forlige sig med, at russerne befinder sig bedst med en autoritativ leder, der fortæller dem, hvad de skal gøre og tænke. Sådan har det jo altid været.  I stedet for den hysteriske kritik af TV2 burde journalistikkens ypperstepræster anlægge et dybere perspektiv og spørge sig selv, om TV2 ikke bare gør som de plejer og lægger sig trygt til rette i magtens og den offentlige menings livgivende kølvand.

Siden 2016 har TV2 diet grådigt og kritikløst ved brystet på USA’s Demokratiske parti og dets våbenbrødre i FBI og hovedmedierne som CNN, New York Times og Washington Post. Der er ingen ende på de småperfide og fordømmende reportager om Donald Trump, som TV2’s korrespondent sender hjem til danske seere. Efter syv års indoktrinering anser danske borgere Trump for at være racist, landsforræder, magtraner og kvindehader, som man naturligvis ikke under nogen omstændigheder kan betro hvervet som USA’s præsident. Det har ikke gjort indtryk på TV2’s kommentatorer, at samtlige forsøg på at kriminalisere Donald Trump er blevet afsløret som løgnehistorier opfundet af Hillary Clintons kampagnestab, FBI, Demokraterne og medierne. Den danske offentlighed ved intet om dette. I stedet får vi at vide at Trump nu står til fængsel på livstid for landsforræderi og forsøg på magtkup. Men TV2 undgår omhyggeligt at citere en række amerikanske juridiske eksperter, der stempler de mange verserende sigtelser mod Trump som juridisk makværk uden chance for domfældelse i en anstændig retssal.

Som kontrast til TV2’s løbende hadkampagne mod Donald Trump er der radiotavshed om præsident Joe Bidens tiltagende demens, hans politiske hjælpeløshed og hans korruption, der indbragte ham og hans familie antageligt omkring 50 millioner USD mens han var vice-præsident fra 2008 til 2016. Det er ikke gået op for TV2’s mange kloge hoveder, at Demokraterne er fuldt klar over, at Joe Biden hverken har helbred eller moral til at stille op til genvalg i 2024. Partiet ønsker også at skille sig af med Kamala Harris, der har været en farce som vice-præsident. Samtidig vil man undgå, at der bliver rejst tiltale mod Joe Biden for hans bestikkelsescirkus, der indtil videre også omfatter hele ti medlemmer af Biden-klanen.

Demokraterne er ved at lægge op til en politisk studehandel, hvor man er villig til at droppe de verserende retssager mod Trump, hvis Republikanerne til gengæld vil frafalde den kommende rigsretssag mod Joe Biden og også frede hans søn Hunter samt resten af familien.

Inden TV2’s ophidsede kritikere kommer for langt ud med deres Ruslandsfelttog, bør de betænke, at TV2 også i klimadebatten er fuldt og helt med i en omfattende censur af holdninger og data, der ikke understøtter undergangsprofetien, der udgår fra FN’s klimapanel, IPPC. Forskere og andre fagfolk, der har videnskabeligt begrundede kritiske kommentarer til IPCC’s ildevarslende klimascenarier, kommer ikke til orde i TV2. Til gengæld er de uvidende tv-værter på TV2-News instrueret om at kæde alt voldsomt vejr, skovbrande, oversvømmelser og tørke sammen med den globale opvarmning, der udelukkende skyldes menneskabt udledning af CO2. Der er ingen kritiske journalister på TV2, som kunne finde på at spørge, at hvordan det kan være, at klodens utallige varme- og kuldeperioder, der gennem milliarder af år har været styret af kosmiske kræfter, nu gennem de seneste 30 år bestemmes af menneskeskabt udledning af CO2. IPCC har med TV2’s velsignelse fyret de kosmiske kræfter, der pludseligt er erstattet af CO2. En hel dansk ungdomsgeneration er nu med TV2’s velvillige assistance blevet hjernevasket til at tro på, at vi kan bruge CO2 som termostat, der kan forhindre enten yderligere opvarmning eller en ny istid alt efter, om vi lukker eller åbner for udledningen.

Der er således meget at kritisere den statsejede tv-station for, men TV2’s Ruslandsdækning hører til i småtingsafdelingen. TV2 kan jo bare lide at være med i fællesskabet, der hvor de andre medier er. Der, hvor der er trygt og godt. Sammen med andre, der mener det samme.

TV2 gør jo kun det, de er bedst til: ” Flyd med og hold jer i enhver forstand til stadighed og altid fra det dybe vand!”

3
0