Ingen fred på trapperne

Lars Hedegaard, den 14. februar 2024, 24NYT

Vesten er nødt til at forberede sig på en konflikt med Rusland, der kan vare ”årtier”, udtaler NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg til den tyske avis Welt am Sonntag. Vesten må derfor skynde sig at øge sin våbenproduktion.

”NATO ønsker ikke krig med Rusland, men vi er nødt til at forberede os på en konfrontation, der kunne vare årtier”, siger Stoltenberg, som understreger, at de vestlige nationer må øge deres produktion af våben og ammunition. Det er den eneste måde, hvorpå Europas sikkerhed kan garanteres og Ukraine kan fortsætte sin krig med Rusland.

Stoltenberg pointerer, at Vestens økonomiske og industrielle magt langt overstiger Ruslands, og at Vesten derfor har midlerne til at overhale Rusland i såvel produktion som investeringer.

Trods Putins forsikringer om, at han ikke har til hensigt at invadere Polen, fordi det ville udløse en tredje verdenskrig, som han udtalte under det nylige interview med Tucker Carlson, er Stoltenberg ikke sikker. ”Hvis Putin vinder i Ukraine, er der ingen garanti for, at den russiske aggression ikke vil brede sig til andre lande”, siger Stoltenberg. Ifølge NATO’s generalsekretær er Europas bedste forsvar derfor at investere i Ukraines og Vestens militær.

Intet tyder på, at Stoltenberg ser frem til fredsforhandlinger, så udfaldet bliver sikkert krig i vor tid.

1
0