Gaza: Terroristerne “oplyser”, Israel “hævder”

Lars Hedegaard, den 23. oktober 2023, 24NYT

Når en propagandakrig er i gang, som den der nu føres mod Israel, der har haft den dristighed at ville forsvare sig mod terror, skal man bemærke mediernes ordvalg. Tag f.eks. TV2.dk, der bringer følgende nyhed:

“Al-Ahli Arab Baptist Hospitalet i Gaza er blevet bombet i et luftangreb. Mindst 500 personer er meldt dræbt.

Det oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium.” (Citat slut)

TV2 ved altså, at det var Israels skyld, for kun Israel har fly, der kan bombe. Hvis der, som det israelske militær siger, var tale om en vildfaren raket fra Palæstinensisk Islamisk Jihad, ville journalisten ikke have skrevet, at der var blevet bombet.

Bemærk også ordvalget: Det palæstinensiske sundhedsministerium “oplyser” – som om der var tale om et fastslået faktum. Når medierne bekvemmer sig til at citere udtalelser fra israelerne, skriver de, at Israel “hævder”.

Ak ja. Terroristerne “oplyser”, og deres ofre “hævder”.

Det har sine omkostninger, når stort set hele den vestlige presse er domineret af venstreorienterede journalister, der i udgangspunktet – og før noget er bevist – skynder sig at mistænkeliggøre Israel og forherlige Palæstinas ædle vilde.

Israelerne siger, at de ligger inde med dokumentation, som beviser, at ulykken skyldes en vildfaren palæstinensisk raket.

I øvrigt må man spørge sig, hvilken propagandafordel, Israel skulle have af at bombe et hospital.

På et netop afholdt pressemøde siger en talsmand for det israelske militær, at Israel er nødt til at være troværdig i sine udmeldinger, hvilket giver god mening i en situation, hvor den jødiske stat i årtier er blevet beskyldt for grusom undertrykkelse af palæstinenserne. Israel kan ikke risikere at blive taget i grove løgne, når hele verdenspressen står på spring.

Men det har verdenspressen – heriblandt den danske – åbenbart ikke tænkt over.

1
0