De borgerlige hvidvasker deres medansvar – nu igen

André Rossmann, den 5. november 2023, 24NYT

På den borgerlige fløj har der i de senere år været flere forsøg på at hvidvaske de borgerlige partiets medansvar for import af muslimske antisemitter til Danmark de seneste 40-50 år og give venstrefløjen med Socialdemokratiet i spidsen hele skylden. Et par eksempler:

I en kommentar til regeringens planer om tvangsfordeling af gymnasieelever, som Berlingske bragte i juni 2021, skrev Rasmus Jarlov fra De Konservative, at ”de unge skal betale prisen og bruges til at løse de integrationsproblemer, som Socialdemokratiet og venstrefløjen er skyld i, fordi de i så mange år har ført en hovedløs indvandringspolitik”.

Har Kaare Dybvad og Socialdemokratiet egentligt nogensinde undskyldt for den udlændingelov, der medførte, at knapt en halv million mennesker af mellemøstlig herkomst i dag er at finde i Danmark”, spurgte den tidligere Venstre-minister, Søren Pind, i et debatindlæg i Berlingske i juli 2021.

I marts 2022 gav Liberal Alliances Henrik Dahl Enhedslisten og Frie Grønne (det sidstnævnte parti blev stiftet i 2020) skylden for den politik, som de skiftende danske regeringer, både de røde og de blå, havde ført gennem årene, herunder den muslimske masseindvandring.

Senest var det Pia Kjærsgaard, der i Jyllands-Posten den 4. nov. 2023 gav Socialdemokratiet skylden for Danmarks import af muslimer: ”Den 29. oktober 2023 skriver statsministerens partifælle Rasmus Stoklund i Berlingske, at han er rystet over, at jøder i Danmark har brug for beskyttelse. Ifølge ham er der ikke tale om had til Israel, men til jøder: en ny antisemitisme – men i tråd med nazisternes. Socialdemokratiet skylder os at besvare et stort, rungende spørgsmål, som hænger i luften: Hvorfor har vi givet husly til tusindvis af mennesker, som er børnebørn og oldebørn af arabere, og som ruger over et bundløst had, som de holder i live her i Danmark? To tredjedele af dem, der fik opholdstilladelse med palæstinenserloven, har været på kant med loven, viser opgørelser. Og det er de samme palæstinensere plus deres børn og børnebørn, palæstinensere plus deres børn og børnebørn, som nu marcherer i tusindvis i vores gader og kræver ’Død over Israel’, og som får vores jøder til at gå i skjul. Hvorfor har vi importeret en befolkningsgruppe, som danske borgere nu skal frygte?”

Sandheden er, at det i høj grad er de borgerliges skyld, at Danmark er blevet oversvømmet af migranter fra Mellemøsten og Afrika.

Verdens mest liberale udlændingelov, som blev startskuddet til miseren, blev fremført i 1982 af den borgerlige regering under Poul Schlüter (Firkløverregeringen C, V, CD og KF). Da Udlændingeloven af 1983 blev vedtaget af Folketinget, stemte 155 medlemmer for, herunder alle borgerlige, mens kun Fremskridtspartiets 12 medlemmer stemte imod. Modstanden mod udlændingeloven blev af alle danske politikere, herunder de borgerlige, opfattet som racisme, mens man har afvist den legitime bekymring for, hvad en ukontrolleret muslimsk indvandring kunne få af følger i det danske samfund.

Forud for folketingsvalget i 2015 lovede Lars Løkke Rasmussen (V) og Inger Støjberg (V) ”straksopbremsning”. Venstre vandt valget og dannede en etpartiregering, men den bebudede straksopbremsning blev ikke gennemført. Da de mange muslimske migranter nåede den danske grænse i 2015, lod Løkke og Støjberg dem rejse ind i Danmark. ”Straksopbremsningen” forhindrede altså ikke en markant stigning i antallet af asylansøgere, som i 2015 satte rekord med i alt 21.316 ansøgere ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Det var i øvrigt også den borgerlige VLAK-regering, der sørgede for, at antallet af muslimer i Danmark steg fra ca. 264.000 i 2015 til ca. 320.000 i 2019.

Til sidst skal jeg nævne en meget interessant tendens, nemlig, at modstanden mod konventionerne hos de tre indvandrerkritiske partier, DF, NB og Danmarksdemokraterne er ved at svinde ind.

Morten Messerschmidt fra DF har tidligere sagt, at det ville være et “meget centralt krav” for at kunne støtte en blå regering at få løfter om, at regeringen ville sætte gang i en proces mod en løsere tilknytning til konventionerne. Efterfølgende har han dog skiftet standpunkt og udtalt, at ”det ikke er krav, det er et ønske for DF. Det er et meget væsentligt ønske”.

Også Nye Borgerlige er efterhånden villige til at gå på kompromis i forhold til konventionerne. Den 6. aug. 2022 bragte Politiken således en artikel med en meget sigende overskrift: ”Vermund er klar til at gå på kompromis: Hvis det er ufravigeligt for de andre, at konventionerne skal overholdes, så finder man en løsning inden for det”.

Og så er der Danmarksdemokraterne, der fortsat kører på Inger Støjbergs barske image som den udlændingepolitiske strammer, der ville forhindre barnebrude.

På partiets hjemmeside står det, at ”der ikke kan være nogen tvivl om, at når man kommer til Danmark som udlænding, så skal man indrette sig efter de danske værdier, vores kultur og vores samfund. Generationer før os har lagt fundamentet af de frihedsrettigheder og det samfund, vi lever i nu. Oven på det fundament kan man så bygge sit eget liv. Man kan bare ikke slå hul på fundamentet. Det skal stå tindrende klart for enhver, der kommer til Danmark”.

Muslimer er altså velkomne i Støjbergs Danmark, forudsat, at de indretter sig. Et smukt og velment budskab. Alle kan jo blive enige om, at muslimerne skal indrette sig. Virkeligheden er bare, at det er danske politikere, herunder de borgerlige, der indretter sig efter muslimerne og islam.  Det seneste eksempel er SVM-regeringens koranlov.

André Rossmann

3
0