Danmark åbner for import af Hamas-tilhængere fra Gaza

André Rossmann, den 1. marts 2024, 24NYT

Forholdene i Gaza er præget af en ”sådan ekstrem generel voldsudøvelse”, at der er en reel risiko for overgreb i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3, mener Flygtningenævnet, som nu åbner for, at palæstinensiske flygtninge kan få opholdstilladelse i Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

”Beslutningen betyder, at statsløse palæstinensere fra Gaza, der har været under beskyttelse eller bistand fra UNRWA (FN’s organisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten), som udgangspunkt vil skulle meddeles opholdstilladelse.

Flygtningenævnet har allerede givet opholdstilladelse til fire palæstinensiske ansøgere fra Gaza. Ansøgerne vil som udgangspunkt få opholdstilladelse på midlertidigt ophold efter udlændingelovens paragraf 7, stykke 1”.

De fleste palæstinensere i Gaza støtter Hamas. En meningsmåling foretaget i Gaza i 2023 viste, at 53 pct. af palæstinenserne så det palæstinensiske ISIS – Hamas – som mest værdig til at repræsentere det palæstinensiske folk. Kun 14 pct. pegede på Fatah-partiet, som står i spidsen for det Palæstinensiske Selvstyre.

En anden meningsmåling foretaget af Arab World for Research and Development (AWRAD) viser, at 85 pct. af de såkaldte almindelige palæstinensere, både i Gaza og på Vestbredden, støtter Hamas-massakren den 7. oktober.

Det anslås, at der er ca. 30.000 palæstinensere i Danmark, hvilket gør befolkningsgruppen til en af de større indvandrergrupper i landet. Størstedelen af de statsløse palæstinensere, der fik opholdstilladelse i Danmark gennem den såkaldte palæstinenserlov i 1992, er dømt for kriminalitet eller endt på offentlig forsørgelse.

Selv om muslimer fra Mellemøsten og Afrika får opholdstilladelse i Danmark på midlertidigt ophold, bliver de fleste i Danmark permanent. Man kan gå ud fra, at det samme bliver tilfældet med de palæstinensere, Danmark nu importerer fra Gaza.

André Rossmann

0
1