Biden bruger nedslagtede jøder til at øge støtten til Ukraine

André Rossmann, den 20. oktober 2023, 24NYT

Efter sin mislykkede tur til Mellemøsten, som blev en kæmpe udenrigspolitisk fiasko, holdt præsident Joe Biden i går en tale til det amerikanske folk. Direkte fra Det Hvide Hus og i bedste TV-sendetid. Dem der kender Joe Biden ved, at når han står med ryggen mod muren, forsøger han at dreje fokus mod emner, der stiller ham i et bedre lys. Det er præcis det, Biden forsøgte at gøre i sin tale til nationen i går.

Rent politisk gavner nyhedsstrømmen fra Mellemøsten ikke Joe Biden, som har skadet Israel adskillige gange under sit præsidentskab og vicepræsidentskab samtidig med, at han har hjulpet islamiske terrorister og dem, der finansierer dem. Joe Biden bliver også opfattet som en svag præsident af USA’s fjender rundt om i verden. Så når medierne fokuserer på Israel, jøder, Hamas-raketter, halshuggede babyer og amerikanske gidsler, er det en meget dårlig reklame for præsidenten. Og derfor prøvede han at dreje fokus væk fra Israel.

Bidens tale til nationen var derfor ikke andet end et klokkeklart vælgerbedrag. Alle troede nemlig, at Joe Biden ville tale om Israel, og det gjorde han på en måde også. Men i virkeligheden handlede hans tale om øget amerikansk støtte til Ukraine. Biden forsøgte at koble konflikterne i Israel og Ukraine sammen for at få amerikanerne til at acceptere, at hvis man støtter Israels krig for sin egen overlevelse, må de amerikanske skatteydere også acceptere ubegrænset støtte til Ukraine. Man kan sige, at Biden i sin tale har brugt nedslagtede jøder som et påskud – eller undskyldning – for at opfordre amerikanerne til at fortsætte deres støtte til Ukraine, som vel at mærke er et af de mest udemokratiske og korrupte lande i verden.

Problemet er blot, at i mange amerikaneres optik er Ukraine ikke Israel. Israel er et demokrati og en af USA’s tætteste allierede lige siden sin oprettelse i 1948. Israels efterretningsvæsener og teknologi understøtter USA’s antiterroroperationer over hele verden. Israel har ”taget kugler” – eller rettere Scud-missiler – for USA, da den israelske regering under Golfkrigen tillod Irak at angribe Israel, uden at landet gjorde gengæld, fordi USA havde brug for Irak som en allieret i sin krigskoalition. Og amerikanere – kristne og jøder – elsker Israel og valfarter til landet i millionvis. Amerika er jo en jødisk-kristen nation. Hvis Israel bliver slettet fra landkortet, hvilket er det erklærede mål for Hamas, så vil Det Hellige Land være i fare.

Det klare formål med Joe Bidens tale var at sikre den fortsatte støtte til Ukraine og dermed sikre sit genvalg i 2024, idet de Demokratiske vælgere massivt støtter Bidens Ukraine-agenda. Og derfor betinger Biden støtten til Israels eksistenskamp mod Hamas af, at USA fortsat støtter Ukraine, både militært og økonomisk.

I sin tale kom Binden også ind på den såkaldte ”tostatsløsning”, hvilket man må betegne som en rigtig dårlig timing. At tale om en ”tostatsløsning” netop nu, hvor små babyer bliver myrdet af Hamas og mange amerikanere fortsat holdes som gidsler i Gaza, viser, at Biden er helt blottet for empati og situationsfornemmelse. Der er ingen tvivl om, at hans appel om en ”tostatsløsning” var er knæfald for den antisemitiske, pro-palæstinensiske fløj i Det Demokratiske Parti.

Sidst men ikke mindst skældte Joe Biden amerikanerne for at være islamofobiske efter 9/11 på trods af, at det islamistiske Hamas netop i denne måned har udsat jøder i Israel for tortur, voldtægt og mord. “Jeg ved, at mange af jer i det muslimsk-amerikanske samfund er oprørte og siger til jer selv, at nu kommer den islamofobi, muslimerne har oplevet efter 9/11, igen”, sagde Biden. Igen virkede timingen helt forkert, men åbenbart var det vigtigere for Biden at lefle for de antisemitiske elementer i hans parti. I stedet for at befri de amerikanske gidsler i Gaza har han valgt at bruge krudt på muslimernes krænkede følelser.

I de statsbetalte danske medier, der er en propagandamaskine for det politiske establishment, er det en stående ordre at dyrke fortællingen om den store statsmand, Joe Biden. Jyllands-Posten kalder derfor Bidens tale ”historisk”, og Berlingskes USA-korrespondent, Jacob Heinel Jensen, skriver, at ”talen går over i historien som en af de bedste, Biden har holdt i sin tid som præsident, og at Biden holdt sin tale med stålsat blik”. Jacob Heinel Jensen er i øvrigt tidligere royal korrespondent for B.T. og har sammen med Ole Henriksen skrevet en bog om ”Perfekt hud”, så hans faglige kompetencer som USA-ekspert må siges at være helt i top.

Ifølge den fortælling, som de danske medier hver dag serverer for danskerne, er det er vigtigt at få amerikanerne til at fatte, at USA, der er hele verdens ledestjerne, har en forpligtelse over for Ukraine. Og indirekte over for Danmark. For jo mere forpligtelse USA har over for Ukraine, des flere penge kan danskerne bruge på velfærd, Arne-pensioner, klimaet og lønløft til offentligt ansatte med den laveste arbejdsmoral. I dansk optik er det ren win-win for både USA og Danmark.

André Rossmann

1
0